ALL WE NEED IS PLOVEDIV изследва доколко сме свързани/влюбени с дадено място. Доколко то ни липсва, когато сме далеч от него. Доколко искаме да го споделим с останалия свят. Случвало ли ви се е да попаднете на място, за което после да кажете „оставих част от себе си там, някой ден искам да се върна пак“? Пловдив е място, което предполага усещането за такова чувство.

Изложбата представя следващ етап от развитието на проекта ALL WE NEED IS PLOVEDIV. През юли 2012, по време на първата изложба под същия надслов бяха създадени, така наречените човече-контакти, превърнали се впоследствие в любим символ на посетителите на artnewscafe. Тогава бяха представени за първи път и тениските с едноименното послание.

Две години по късно плюбимата тениска е обиколила половината свят и посланието й продължава да се носи от град на град, от държава в държава и от континент на континент. Настоящата изложба, кръстена Vol.2 като естествено продължение на първата се състои от 34 фотографии в различни размери. Локациите са от Европа – Белгия, България, Чехия, Полша, Украйна, Франция, Италия, Испания, Португалия, Германия, Румъния, Обединеното кралство, Холандия; Северна Америка – Ню Йорк, Чикаго, Индиана, Форт Лаудърдейл, Монтреал, Ванкувър; Южна Америка – Бразилия, Аржентина, Перу, Мексико, Колумбия; Индия – Агра; Азия – Филипини; Южна Африка – Кейптаун. На снимките са заснети 15 българи, живеещи извън пределите на страната и 18 чужденци били или по някакъв начин, свързани с Пловдив.