Мood for food Street Fest – наслада за всички сетива

Обичаш ли храната? Да я ядеш, да я готвиш, да ти готвят, да я снимаш? Е…Mood for food е точно за теб. А обичаш ли Пловдив? Ако това е любимият град, ако си тукашен, ако просто го харесваш или никога не си бил… Септември месец е идеалният момент да се запознаеш или да го преоткриеш. Тогава целият град ще се потопи в първото по рода си събитие посветено на храната във всичките ѝ нюанси.

ХРАНА ЗА ВСИЧКИ СЕТИВА 14/15/16 СЕПТЕМВРИ 2018 Пловдив, площад централен

От 14 до 16 септември Пловдив, освен столица на културата, ще се превърне и в столица на кулинарното странстване. Храната ще е в основата на всичко, но храна ще има не само за небцето, а за всички сетива.

За гладните пътешественици ще има кухня от цял свят – от италианска пица с аромат на босилек и пармезан, през лютивото парене на чили и огнения аромат на американско барбекю, за да стигнат до чесновия привкус на традиционното българско шкембе.

За любопитните експериментатори ще има редица уоркшопи, в които ще могат да научат много и нови неща, не само с ножа и бъркалката, но и за живота като цяло. А ако си от хората, които не хапват нищо преди да го снимат (признаваме си и ние сме от тях), то уоркшопът по food photography е именно за теб.

По време на това пътешествие ще можеш да се насладиш и на любими музикални изпълнения, да слушаш концерти на живо. А защо не и след като богатството от вкусове е танцувало по небцето ти, да потанцуваш и ти на централния площад в Пловдив?

И въпреки че лятото свършва, ние не искаме всички тези кулинарни изкушения да развалят добре пазената за лятото фигура. За това, на фестивала ще можеш да получиш съвети по здравословно хранене, а и да опиташ някои щадящи фигурата изкушения.

И така за перфектният десерт на лятото ще можеш да се насладиш на първия по рода си кулинарен фестивал, който предлага храна за всички сетива. Mood for food Street Fest ще ти подари едно незабравимо тридневно преживяване посипано с щипка полезни съвети и гарнирано с хубава музика.

И ако още не си се влюбил в тази изпълваща сетивата версия на Пловдив, погледни за повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците на https://moodforfood.bg/.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

#pLOVEdiv #MoodForFood #Plovdiv #2018 #plovdiv2019 #together #foodies #foodfest #streetfood #streetfest #festivals